Handlevogn

Antall varer:0stk
Sum: NOK 0,00
Til kassen
Mine sider

 

                                                            

 

                                                           

     

 

     

 

URTER & DUFT



Lavendel har sin opprinnelse fra Sør-Frankrike og landene rundt Middelhavet. Planten har blitt brukt i flere tusen år. Romerne spredde planten gjennom Europa.

Virker bl.a beroligende, har antiseptiske egenskaper, nydelig duft, holder insekter borte mm.


Verbena er en gammel urt. Planten har hatt en historisk betydning, og blitt brukt i både urtemedisin og i ritualer. Verbena har en frisk og oppkvikkende duft som minner om "sitron melisse".


Olivenolje brukt i hudpleieprodukter beskytter mot vær og vind, og har pleiende og velgjørende egenskaper som hjelper til med å gjenopprette hudens fuktighets balanse.Virker legende på sprukken hud og er kløedempende. Rikt innhold av anti-oksidanter og vitamin A.


Jasmin er en søt eksklusiv blomsterduft som virker oppløftende på humøret. Jasmin er brukt i skjønnhetsindustrien i generasjoner.


Roseolje er myteomspunnet, og har ofte blitt brukt i skjønnhetspleie gjennom tidene. Oljen har rensende egenskaper, inneholder sterke anti-oksidanter, og bekjemper frie radikaler. Mykgjørende effekt. Inneholder vitamin E.


Bomullsblomsten har en nydelig og ren duft som er meget godt egnet til skjønnhetspleie.

Mandarinolje utvinnes av skallet på frukten. Oljen brukes ved kviser , fet hud og strekkmerker. Aromaen brukes i såpe, kosmetikk og parfyme. Mandarinolje er ofte brukt som smakstilsetning i matvarer og drikke. Duften er oppløftende og beroligende.

Propolis produseres av biene for å beskytte bikuben mot bakterier og angrep. Propolis kalles også for naturens egen penicillin. Ble brukt allerede i antikkens Hellas. Bakteriedrepende, soppdrepende, lindrer eksem (psoriasis), hemmer herpesvirus og virker legende på sprekker og sår i huden.

Sedertreet er en del av furufamilien. Sedertre vokser høyt i Himalaya og langs Middelhavet.Meget god aroma. Oljen fra sedertreet har en vedvarende duft som kan virke styrkende, beroligende og oppløftende. Innen hudpleie brukes oljen som et mildt astringerende og antiseptisk middel ved bl.a. akner, fet hud, hudbetennelser, utvidete blodkar, cellulitt, fettansamlinger og soppinfeksjoner i huden.



Honning har helt siden det gamle Hellas og Kleopatras tid blitt bruk som en naturlig del av hudpleien og som naturmedisin. Honning har unike egenskaper og holder bl.a på fuktigheten når den brukes i hudpleie. Samtidig inneholder den stoffer som virker velgjørende og pleiende på huden. Honningen virker antiseptisk på sår, og er en naturlig antioksidant, noe som hjelper til med å beskytte huden mot farlige stråler fra solen. Honningproduktene er også perfekte for sensitiv hud.

Linblomst er mye brukt i kosmetikkindustrien som duft tilsetter. Med en ren, lett duft av sommer.


Sitron er mye brukt i kosmetikk bl.a. på grunn av sine gode egenskaper. Den har kraftige antioksidanter og et høyt innhold av vitamin C. Sitron er sterkt bakteriedrepende og har en frisk og deilig aroma.

Bambusduften er en frisk og maskulin" treduft". Bambusfibre er bla. anti-bakterielle.


Søt mandelolje brukes ofte i hudpleie- produkter da oljen virker meget pleiende og velgjørende for huden. Inneholder bl.a. vitamin E.
Lime renser fet hud, fin mot uren hud og kviser. Øker blodsirkulasjonen. Virker oppkvikkende og har antiseptiske egenskaper.

Amber/ Rav er forstenet kvae og minner om duften av sol, oppvarmet jord og røkelse. Duften fremkommer når amber blir oppvarmet. Duften er eksklusiv og sensuell.


Orkide har en eksotisk blomsterduft.

Basillikum har blitt brukt i århundrer, til både matlaging og i urtemedisin. Urten har en oppkvikkende frisk duft, og innehar antiseptiske egenskaper.

Myrra er saft (kvae) av Commiphora-arten og Burseraceae. Treet vokser i Midt-Østen og Asia. Kvaen er gulbrun og smaker bittert, men lukter eksotisk og tiltalende. Aromaen blir brukt i en rekke kosmetiske produkter. Fra gammelt av ble myrra brukt i medisiner til inn- og utvortes bruk.

Friske bær dufter fantastisk og delikat av sommer og sol.


Kamille er en gammel og spennende urt med mange forskjellige egenskaper. Urten er bl.a. betennelses- hemmende, kløestillende, fin mot sprukken hud, antiallergen og bakteriedrepende.


Iris har en nydelig blomsterduft og er ofte brukt i kosmetikkindustrien. Den brukes alene eller i kombinasjon med andre dufter.

Kanel har en fantastisk aroma, og er ofte brukt i kombinasjon med andre dufter som eple, appelsin, plomme, frukt m.flere.

Timian har blitt brukt som legeurt i over 1000 år. Planten hører opprinnelig til ved Middelhavet. Timian innehar pleiende og antiseptiske egenskaper.


Madonna Lilje dufter sterkt og yndig, og blir betegnet som verdens eldste kulturplante. Oljen av planten ble brukt helt tilbake i det gamle Egypt. Madonna Liljen var en viktig medisinplante, men blir nå mest brukt i kosmetikk pga. sin nydelige duft.

Salvie er en svært gammel medisinplante som ble brukt i Persia, Kina og Romerriket. Salvia på latin betyr salvere = helbrede. Planten har bl.a. bakterie- og soppdrepende egenskaper.


Eukalyptus gir en ren, frisk duft med lett mentol aroma. Virker avkjølende på huden.

Vanilje er verdens nest dyreste krydder etter Safran. Vaniljestangen blir brukt i både matlaging, parfyme og aromaterapi. Brukes alene eller sammen med andre dufter i kroppspleie- produkter.

Aloe Vera blir mye brukt i skjønnhetspleie og helsekost. Planten tilhører liljefamilien. Bladene inneholder en tyktflytende gele som hovedsakelig inneholder vann, vitaminer og mineraler. Geleen virker pleiende og er næringsrik for huden. Aloe Vera er fuktighetsgivende og er også god som after sun.


Fikentreet kommer opprinnelig fra Lille Asia, men ble tatt med til Europa og området rundt Middelhavet av Romerene. Frukten er rik på bl.a. vitamin B og kalsium. Delikat duft som er godt velegnet i kosmetikk.


Avokado virker pleiende og velgjørende på huden. Oljen er rik på vitamin A, C, D og E samt aminosyrer og mineraler. Perfekt for tørr og sprukken hud.

Ylang Ylang kalles gjerne blomstenes blomst. Oljen er utvunnet av blomster plukket om morgenen før de har åpnet seg helt, og gir en eksotisk, søt duft. Brukes gjerne i kombinasjon med andre dufter. Det sies også at duften kan virke beroligende, oppløftende og sensuell.

Lotusblomsten gir en eksotisk ren duft. Godt egnet til hudpleie og kosmetikk.

Moon Flower har fått navnet sitt fordi den blomstrer om kvelden, gjennom hele natten, og til morgensolen står opp. Blomsten er en vindeltype, og er kjent for å åpne seg på "et blunk". Nydelig søt, eksotisk duft.

Kumquat stammer opprinnelig fra Kina, men dyrkes nå i sub-tropiske strøk. Kumquat er en del av sitrusfamilien. Den brukes både i matlaging og i kosmetikk som dufttilsetter.

Absint ble opprinnelig funnet opp i Sveits og introdusert som en eliksir. Den ble etterhvert bedre kjent som drikken franske kunstnere drakk for å oppnå hallusinasjoner før de malte bilder. Absint i seg selv har en frisk Anislignende duft og brukes bl.a. som dufttilsetter i kosmetiske produkter.


Tindvedbæret inneholder mineraler, vitamin A og B kompleks, samt store mengder vitamin C og E. Saften fra bærene blir brukt i matlaging, hudkremer og oljer p.g.a. sine beskyttende og velgjørende egenskaper.
Osmanthus gror for det meste i Asia. Planten er evig grønn, og blomstrer vår og sommer. Blomstene er hvite og har en sterk, velduftende aroma. Den brukes derfor ofte i hudpleie- produkter.

Nyhetsbrev

Jeg vil abonnere på nyhetsbrevet.

 

 

Terrigeno AS -  Tel.+ 47 69 25 60 40