• Rask levering
  • 100% norsk nettside med lager i Norge
Priser inkl. mva

ALEPPOSÅPER

      Den eldste såpen vi kjenner

Såpen ble først produsert for over 4000 år siden i Aleppo, Syria, i gamle Mesopotamia, og er den første kjente såpen i verden. I dette området finner vi også de aller første sporene av skriftlige kilder, rundt område Ugarit. Området står bl.a på UNESCOs liste over verneverdige byer. Mesopotamia var kulturens vugge hvor både kosmetikk, vitenskap og medisin fikk utvikle seg.

Alepposåpen blir i dag fremdeles produsert på samme måte som for 4000 år siden.

Såpene inneholder en oljeblanding av der olivenolje og laurbærolje utgjør 90% av oljene. Den kan brukes av alle, men er også spesielt fin for deg med hudproblemer (for eksempel atopisk og ekstremt tørr og sensitiv hud eller uren hud).

Såpene blir definert ut fra hvor mange % laurbærolje såpen inneholder. Det vil si; inneholder såpen 20% laurbærolje blir den kalt en "20% Alepposåpe". Laurbærolje kommer fra viltvoksende trær, og er 8-10 ganger dyrere enn olivenolje, derfor vil en såpe med en høyere andel av laurbærolje også koste litt mer enn en med mindre laurbærolje.

 

Hvorfor bruke Alepposåpe?

Jo høyere %-andel av laurbærolje, jo bedre er såpen ut fra et dermatologisk synspunkt. Såpen er spesielt fin dersom du plages av uren hud, atopisk og tørr til ekstremt tørr, samt veldig sensitiv hud. 

På grunn av laurbæroljen og olivenoljen har såpene unike egenskaper. Olivenoljen renser, rengjør og gir masse fuktighet. Laurbæroljen gir glatt og myk hud, og hjelper til med å fjerne døde hudceller, og er tradisjonelt kjent for å ha antiseptiske egenskaper.  Dette gjør såpen til en perfekt og naturlig hudpleie. Såpen blir også brukt på de fineste badehusene i Midtøsten. Der brukes den blant annet ved massasje. De pleiende egenskapene og varmefriksjonen gjør huden ren og myk.

 

Hvilken såpe skal jeg velge?

  • 20% - vanlig til sensitiv hud
  • 30% - sensitiv til tørr hud
  • 40% - tørr til ekstremt tørr hud, atopisk og sensitiv hud